Gastronomiczny miesiąc w Paryżu
Listopad to miesiąc szczególny. Wiadomo, to miesiąc pełen zadumy, trochę smutny i szary – ale wcale taki nie musi być, a na pewno nie w Paryżu 😉
Na paryskie ulice wyjechał „nowy”, bardzo kolorowy food truck po to, by zachęcić paryskich „smakoszy” do jedzenia … flaków i podrobów.
Przez kilka dni, krążąc po Paryżu, oferuje kanapki z podrobami według przepisu Yoni SAADA, jednego z finalistów znanego programu kulinarnego Top Chef.
Tak, są to bardzo ważne produkty w kuchni francuskiej a szczególnie cenione i znane są flaki z Caen, krojone w kwadraty, z dodatkiem cydru i kalwadosu.
W tym roku, cztery Fantas’Tripes pokazują swoje Super Moce : wybitne wartości odżywcze, niepowtarzalny smak, różnorodność smaków …. i ceny nie do pobicia!
Fantas’Tripes czyli cielęcina, jagnięcina , wieprzowina i wołowina w postaci superbohaterów przechadzaj się po ulicach zachęcając do konsumpcji i zakupu w restauracjach , masarniach i supermarketach w całej Francji.
Dla tych, którzy nie potrafią gotować i nie maja pomysłu na fantas’tripes, bez paniki, na stronie internetowej znajdziecie mnóstwo propozycji. Jeśli jednak jesteście przypadkiem ekstremalnej ignorancji kulinarnej można zadzwonić pod SOS fantas’tripes. Infolinia (0892 93 2013 , cena połączenia lokalnego + 0,34 centów za minutę !), pomoże w znalezieniu przepisu odpowiedniego lub wezwać ekipę kucharzy o kompetencjach nieograniczonych, jak uprzedza organizator.
Więcej informacji na stronie
zostaw komentarz